tiistai 24. maaliskuuta 2009

SUURMIELENOSOITUS 30.3.

SUURMIELENOSOITUS TORIPARKKIA VASTAAN

maanantaina 30.3. klo 17 Kauppatorilla,

josta siirrytään kulkueena kaupungintalolle (os. Aurakatu 2) vaatimaan valtuustolta kielteistä päätöstä toriparkista.

Luvassa mm. puheita, esityksiä ja lämmintä mehua.

Mielenilmauksen järjestää Turhuuksien toriparkki -kampanja.

Nyt jos koskaan kaikki tarvitaan mukaan!
Tuothan mukanasi katraan tuttavia, mahd. kylttejä ja banderolleja toriparkkia vastustavine viesteineensekä reippaan mielen!

Tervetuloa!

--------------------------------------------------------------
LEVITÄTHÄN VIESTIÄ JA KUTSUT TUTUT TÄHÄN TAPAHTUMAAN!

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

en vieläkään oikein tiedä, miksi toriparkkia vastustetaan? voisiko joku kirjoittaa selvät syyt? edes kampanjasivulta ei löytynyt selviä syitä vastustukselle.
olen luultavasti itsekin toriparkkia vastaa, mutta olisi hyvä jos jossian olsi esillä syyt selvästi. esim. parkkipaikka etsivien autojen päästöjä saataisiin toriparkilla vähennettyä. varmasti vastustajien syyt ovat painavampia, mutta en oikein tahdo löytää niitä mistään

Anonyymi kirjoitti...

On useita painavia syitä vastustaa toriparkkia, joista merkittävin on ilmastonmuutos. Kaupunkiliikennettä tulee kehittää yksityisautoilulle vaihtoehtoisten kulkutapojen kehittämisellä.
Toriparkkiratkaisu lisäisi yksityisautoilun kuormitusta aivan ydinkeskustaan, kun esim. Louhen laajentamisella (olisi huomattavasti halvempaakin, me kuluttajat kun sen parkin kuitenkin maksamme)saataisiin ydinkeskustan liikennettä vähennettyä. Toriparkin rakentaminen kestäisi ainakin 4,5 vuotta. Miten käy torikaupan sillä aikaa, kun kauppiaiden pitäää hankkia elantonsa muualta ja ihmisten ostoskäyttäytyminen muuttuu?
Turku on sitoutunut Aalborgin sitoumuksiin, jotka löydät www.turku.fi sivuilta. Toriparkki on vastoin näitä sitoumuksia.
Keskusta ei toriparkin maksullisilla paikoilla pysty kilpilemaan automarkettien kanssa, koska niiden parkkipaikat ovat ilmaisia. Keskustaa pitääkin kehittää muista lähtökohdista ja kun yksityisautoilu vähenee vaikka sitten pakon edessä, keskusta saa luonnostaan takaisin entisen asemansa kauppapaikkana. Tässä perustelujani toriparkkia vastaan.
Autoilulle stoppi, toriparkki on floppi !

Anonyymi kirjoitti...

Oikeus ja järki voittivat ja toriparkki tulee! Sitä eivät itsepäiset ihmiset, jotka eivät halunneet muita kuulla tai asiasta todella keskustella vaan pitää ennalta valitu mielipiteen, estää. Kiitos turkulaisille. Vihdoinkin Turussa jokin asia edistyy ja parantaa kansalaisten hyvinvointia.

Tapio Peltonen kirjoitti...

Merkittävin syy vastustaa toriparkkia on se, että Turussa on jo Louhi, jonka yksi jalankulku-uloskäynneistä on suoraan kauppatorilla. Mihin nämä idiootit kuvittelevat tarvitsevansa vielä lisää maksullista parkkitilaa? Itse löydän Turun ydinkeskustasta koska vaan ILMAISEN kadunvarsipaikan. Onko Louhi muka joskus ollut täynnä? Helpompi sinne ainakin on ajaa kuin kauppatorille.

Toriparkki on resurssien väärää allokointia, sitä ei vain yksinkertaisesti tarvita. Koko Turun keskustan "pysäköintiongelma" on myytti. Ainoa syy, miksi koko projekti on mennyt läpi, on paikallisten puoluepamppujen korruptoituneisuus. Turun toriparkki oy:n osakkeita on tietyillä liian tärkeillä ihmisillä, jotta se voitaisiin jättää rakentamatta.

Anonyymi kirjoitti...

Louhi ja muut parkkihallit ovat toistuvasti täynnä parhaiden kauppa-aikojen ja sesonkien aikaan. Esimerkiksi Louheen olen jonottanut useamman kerran puoli tuntia, ennen kuin tilaa on löytynyt. Eskeli, City ja Stockmann ovat jatkuvasti täynnä. Ovatko kaikki tyhjyys-hokemaa toistavat edes käyneet parkkihalleissa! Suurin osa vastustajista ei todennäköisesti edes käytä autoa! Lisäksi parkkipaikkoja vähennetään koko ajan ydinkeskustasta - jossa ei päivällä sunnuntaita lukuunottamatta ole maksuttomia parkkipaikkoja. Ilmeisesti aiempi kirjoittaja käsittää ydinkeskustan laajemmin (tai pysäköi laittomasti)...

Tapio Peltonen kirjoitti...

Turussa on 500 metrin säteellä kauppatorista vaikka kuinka paljon ilmaista parkkitilaa, arkisinkin. Esimerkiksi Käsityöläiskadulla on lukuisia ilmaisia parkkipaikkoja, ja on niitä hajallaan lähempänäkin toria.

Milloin sinä Louheen olet jonottanut? Luulisi että viikonloppuisin, erityisesti esim. lauantai-iltapäivisin siellä olisi täyttä, mutta kun ei ole. En ole kertaakaan, edes kesällä, törmännyt sellaiseen tilanteeseen, ettei sieltä saisi heti parkkipaikkaa. En tosin ole ihan varma etteikö se joskus olisi täynnä, mutta en oikein usko, kun kerran itse aina löydän keskustasta ilmaisenkin parkkipaikan. Luulisi että ilmaispaikat täyttyisivät ensimmäisenä.

Muut keskustan parkkihallit ovat kyllä silloin tällöin täynnä.

Tarja kirjoitti...

Ja sitten on vielä ne riskit: usean metrin paksuinen savipatja, jonka alle tämä toriparkki+liiketilat (!) halutaan kaivaa.

Olettaako Ano, ettei tuon savipatjan puhkominen ole suuri riski? Useat ammattilaiset ovat sitä mieltä, että sitä ei kannattaisi tehdä vaan mikäli parkkitilaa halutaa rakentaa se tulisi tehdä muualle. Vaihtoehtoja nimittäin ja paljon parempia sekä todennkäisesti myös edullsempia+turvallisempia.

Luulisi, että jos parkkitiloja puolustaa olevan järkevä ja miettivän tätä asiaa tarkemmin ja niitä vaihtoehtoja, joita myös on olemassa, mutta niitä ei ole haluttu tuoda näkyviksi.

Anonyymi kirjoitti...

Toriparkkia ei kaiveta savipatjan alle. Se uppoaa osittain savipatjan sisään, mikä ei ole ongelma, samoin on tehty muillakin rakennuksilla - vaikkakin pienemmässä mittakaavassa. Yksi huolenaihe savipatjassa on veden korkeus, koska vanhat puupaalut rakennusten alla tarvitsevat savessa vettä ja kosteutta. Kun savipatjaan painetaan toriparkki, ei se laske vesitasoa, vaan nostaa sitä.

Eikä toriparkissa ole kyse vain parkkipaikoissa, vaan myös esimerkiksi torin ja torikaupan huollosta, kauppatorin ympäristön kulkuyhteyksistä niin autoille kuin jalankululle, liiketiloista, jne.

Kalle kirjoitti...

Ei ongelmia? Kun Åbo Svenska teatteritaloa paalutettiin, osoittautui ettei se ollutkaan ihan yksinkertainen juttu ja kesti tosi pitkään. Tuli ilmi ettei saveen noinvain "uopotella" mitään. Torin ympärillä on rakennuksia, joille tämä paalutuskin on tehtävä ensin.

Ja kuinkas sitten käy, jos tai kun vedenpinta nousee? Minkälaisia vaikutuksia sillä on torin ympäristöön? Minkälaisia vaikutuksia Aura-jokeen?

Minusta tätä asiaa ei ole selvitetty tarpeeksi perusteellisesti, tämähän on tullut jo ilmi. Toria ja keskustaa voi kehittää ja huoltaa ilman että on aivan pakko kaivautua savimaan sisään. Autoparkkihallille löytyy muitakin ja paremmin soveltuvia tiloja.

Tämä hanke on tarpeeton ja aivan liian risaabeli sekä aivan liian kallis. Toisekseen aika moni kaupunkilainen on myös tätä mieltä ja sitä olisi syytä kuunnella.

Anonyymi kirjoitti...

Hanke on tarpeellinen, eikä ollenkaan kallis, koska kaupunki ei sitä maksa. Saveen on rakennettu Turussa jo vuosisatoja, eli se ei ole ongelma. Haasteita tulee silloin, kun toimitaan olemassaolevien rakenteiden alapuolella, ei kaukana sivulla.

Kalle kirjoitti...

"Haasteita tulee silloin, kun toimitaan olemassaolevien rakenteiden alapuolella, ei kaukana sivulla."

Sinäpä sen sanoit Anonyymi ! Toriparkki tehdään olemassaolevien rakenteiden alapuolelle. Keskelle. Ei ole järjen hiventäkään näissä suunnitelmissa. Ja pötypuhetta tuo etteivätkö kaupunkilaiset maksaisi siitä mihin kaupunginvaltuusto heidät sitoo.

Anonyymi kirjoitti...

Vittu mitä pelleilyä !

Rakennetaan se parkki että elämä helpottuu. Mitä vitun vastustamista tässä on.