perjantai 7. marraskuuta 2008

Mistä on kyse?

Mediatiedote
7.11.2008

Kansanliike vaatii Turun toriparkista kansanäänestystä

Laaja kansanliike vaatii Turun toriparkista kunnallista kansanäänestystä. Asiasta päätettiin tänään Turun pääkirjastossa pidetyssä tapaamisessa. Liikkeen tavoitteena on demokratian lisääminen Turussa, eli äänestys paljon puhuttaneesta aiheesta, jossa kansalaisia ei juuri ole kuunneltu. Nimien kerääminen kansanäänestysaloitteeseen on jo alkanut.

Liikkeen tarkoituksena on tehdä aloite kunnallisesta kansanäänestyksestä. Tähän tarvitaan kaikkiaan noin 7500 turkulaisen äänestäjän allekirjoitukset. Liikkeen tavoitteena on kerätä nimet mahdollisimman nopeasti, kuitenkin viimeistään tammikuun loppuun mennessä.

Hankkeen liikkeellepanevana voimana on kaupunkilaisten pettymys päätöksentekoon Turussa. Toriparkin kaavan päätösaikataulusta ei annettu tietoja ennen kuntavaaleja, ja sitten asia tuotiin lautakuntaan kiireisenä kaksi päivää vaalien jälkeen, jotta vanha valtuusto voisi vielä päättää asiasta.

Hankkeen äänitorvena toimii tässä vaiheessa Maan ystävien aktiivi Jonas Biström. Hän pitää demokratian tilaa Turussa niin huonona, että se vaikutti hänen mukaantuloonsa. Hänen mielestään väistyvän valtuuston ei pitäisi päättää toriparkista.

Listakeräystä tehdään jatkossa mm. kävelykadulla, kirjastoissa ja muilla yleisillä paikoilla. Aloitteeseen voi kuka tahansa kerätä nimiä tulostamalla aloitelomakkeita netistä. Lisätietoja osoitteesta turuntoriparkki.blogspot.com.

Kansanliikkeessä on mukana paljon ihmisiä eri tahoilta. Edustettuna on useita eri järjestöjä, mm. Meidän Turku, Maan ystävät, Uusi tuuli, Emmaus sekä vasemmistoliiton ja vihreiden opiskelija- ja paikallisyhdistyksiä.

Liikkeen seuraava tapaaminen on viikon päästä lauantaina 15.11. klo 10-12 Vimmassa, Aurakatu 16. (Kellonaika lisätty)

Lisätietoja:
Jonas Biström, puh. 044 021 6668, jobistro@gmail.com


Kansanäänestysaloitteen teksti:
”Me allekirjoittaneet vaadimme, että turkulaisten mielipiteen selvittämiseksi Turun Kauppatorin alle suunnitellun pysäköintilaitoksen rakentamisesta järjestetään kuntalain (17.3.1995/365) 30. §:n mukainen neuvoa-antava kunnallinen kansanäänestys. Kauppatorin asemakaava on alistettava kansanäänestykseen riippumatta Turun kaupunginvaltuuston jo mahdollisesti asiassa tekemistä päätöksistä.”

1 kommentti:

Aaro Kare kirjoitti...

Myös Turun kommunistiset nuoret ry. on päättänyt lähteä mukaan talkoisiin kansanäänestyksen saamiseksi. Järjestökentän laajuus ja monipuolisuus on toimivan demokratian kannalta hieno juttu.

Terveisin,

Aaro Kare
puheenjohtaja
Turun kommunistiset nuoret ry.