tiistai 18. marraskuuta 2008

Nimienkeräys ovelta ovelle

Aktiivisen kauppatorilla kampanjoinnin ohella nimiä kansanäänestysaloitteeseen kerätään ovelta ovelle kiertämällä. Myös tällä tavalla voi jokainen kansalainen kerätä allekirjoituksia tulostamiinsa listoihin. On tärkeää, että kierretyt alueet merkitään mahdollisimman tarkkaan tämän tekstin kommentteihin! Kirjoita mielellään ainakin katujen, joilta olet käynyt taloja läpi, nimet. Muista tarkistaa aina ennen ovikiertelyä kommenteista, onko suunnittelemasi alue jo käyty läpi!

4 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Vastahan me vaaleissa äänestettiin asiasta, joten miksi tuhlata rahaa kansanäänestykseen. Valtaosa tulevista valtuutetuista vastustaa toriparkkia ja sama kanta näyttäisi olevan tämän projektin puuhaihmisillä. Pakostakin sitten miettii, miksi tällaiseen halutaan käyttää omaa aikaa...

Toriparkki kirjoitti...

Voiko demokratialle asettaa hintaa? Ongelmana on, että vanha valtuusto, joka ei enää periaatteessa ole turkulaisille vastuussa, yrittää väen väkisin runnoa toriparkkipäätöstä läpi. Vaikka päätös jäisikin vastavalitulle valtuustolle, eivät uudet valtuutetutkaan enää ole kannoistaan varmoja, vaan osa on jo kääntänyt takkiaan toriparkin suhteen. Kansanäänestyksellä saataisiin yli 15 vuotta kestäneelle edestakaiselle jankkaukselle toivottavasti lopullinen päätös.

Jari Suominen kirjoitti...

Mielestäni tärkeintä on saada poliitikot kunnioittamaan valitsijoitaan Turussa on ollut tapana päättää erilaisista hankkeista pienen piirin kesken ja ajaa asiat valtuustossa ryhmäkurilla läpi. Tämän on loputtava! En anna anteeksi raitiovaunujen hävittämistä kaupungista kun olin vielä lapsi ja monta muuta asiaa on Turussa pilattu toimimalla ilman että kuultaisiin kansalaismielipidettä. Vain konsulttien ja "asiantuntijoiden" näkemys on ollut tärkeää- oman edun tavoittelun lisäksi.
Tämä Turun taudiksi- nimetty ilmiö on aika saattaa historiaan. Turussa on tehtävä kaupunkilaisten edun mukaista politiikkaa ja kansalaisia on aidosti kuunneltava heitä koskevissa asioissa.Kauppatorin säilyminen yhteisenä tilanamme on tärkeää. Turun on oltava Turku eikä mikään "Kehittyvä kauppakeskus".

Teemu kirjoitti...

Mielenkiinnolla odotan, kuinka tässä käy! Jos nyt saa spekuloida... Oletetaan, että vanha valtuusto hyväksyy kaavaluonnoksen. Tällöin uuden valtuuston olisi välittömästi vaalilupauksiaan kunnioittaen otettava asia uudelleen pöydälle. Jos näin ei käy, lähden mukaan ajamaan asiaa.

Toivon, että vanha valtuusto jättää toriparkkiasian uuden valtuuston päätettäväksi.

Pohdin myös kustannuksia. Jos toriparkkiyhtiö kaatuu kesken rakennustöiden, keskellä kaupunkia on valtava monttu! Montun täyttö on taas kaupungin vastuulla, koska kukaan ei lähde kannattamatonta liiketoimintaa jatkamaan. Kaupunki siis tässä tapauksessa joko täyttää montun tai rakentaa kannattamattoman toriparkin, mikä lienee keskustan yrittäjien toivi. Tahtovatkohan yrittäjät tarkoituksellisesti käynnistää kannattamattoman projektin tämän verukkeella? Asiasta ei liene julkisuudessa keskusteltu ja voitte käyttää vapaasti ajatuksiani.

En näe toriparkkia kannattavan liiketoimintan, koska kustannukset toiminnasta jakautuisivat keskustan yrittäjille, mutta kenenkään ei ole pakko maksaa (eli kukaan ei maksa!!!) sekä käyttäjille.