maanantai 24. marraskuuta 2008

Nimienkeräys puolivälissä!

Viime lauantain tehokkaan nimenkeräyksen jälkeen kansanliike oli saanut kerättyä 3529 nimeä! Sunnuntain aikana nimiä tuli vielä lisää, joten olemme keränneet noin puolet tarvittavista 7500 nimestä. Puuttuvat 4000 nimeä on kuitenkin tärkeää saada kokoon tämän viikon kuluessa. Valmiit listat kannattaa palauttaa välittömästi.
Päivitys: Maanantaina nimien määrä ylitti 5000 rajan!

8 kommenttia:

Jiri Keronen kirjoitti...

Ihan ensiksi sanon, että olen allekirjoittanut ko. addressin. Toiseksi sanon, että se addressi ei välttämättä auta yhtään mitään. Siitä addressista puuttuvat esimerkiksi syntymäajat, jolloin allekirjoituksien autenttisuuden tarkistaminen menee vaikeammaksi ja koko listalla ei välttämättä ole minkäänlaista vaikutusta, paitsi korkeintaan aavistuksen näkyvyyttä.

Laittakaa ihmeessä Turun Sanomille viestiä, että keräätte tällaista addressia.

Toriparkki kirjoitti...

Turun Sanomat tietää tästä hankkeesta oikein hyvin. He vain eivät siitä kirjoita, koska ovat Toriparkkihankkeen puolella.

Aloite (joka siis ei ole adressi) on ihan lain mukainen.

Laki neuvoa-antavissa kunnallisissa kansanäänestyksissä noudatettavasta menettelystä (4 §, 16.7.1990/656) sanoo:
"Kuntalain 31 §:ssä tarkoitetussa kansanäänestyksen toimittamista tarkoittavassa kunnan asukkaiden aloitteessa on yksilöitävä asia, josta kansanäänestys halutaan toimitettavaksi. Aloitteen tekijöiden on aloitteessa vakuutettava, että he ovat äänestysoikeutettuja kunnan asukkaita. Aloitteen tekijöiden omakätisten allekirjoitusten alle on selvästi merkittävä heidän nimensä, ammattinsa tai toimensa ja osoitteensa." Syntymäaikaa siis ei kuulu kysyä.

kosmos kirjoitti...

"He vain eivät siitä kirjoita, koska ovat Toriparkkihankkeen puolella."

Turun Sanomille tilausboikotti?

TS:n pitäisi olla OBJEKTIIVINEN media, koska se on ainoa merkittävä sanomalehti Turun alueella.

Rima kirjoitti...

Onneksi Helsingin Sanomat sentään kirjoittaa. Tämän päiväisessä lehdessä oli juttu adressin keräämisestä.

Jonne kirjoitti...

kosmos: Toisaalta Turun Sanomien linja on tässä asiassa objektiivinen, koska se ei ole julkaissut toriparkista mitään mielipiteitä suuntaan tai toiseen...

Olen huomannut, että Turun Sanomien linja on yleisesti ottaen taktisen oikeistolainen. Heti vaalien jälkeen se voi julkaista vaikka uutisia kommunistien tapahtumista, jotta vaikutelma olisi puolueeton, mutta oikeasti merkitsevä aikahan on vaaleja ennen.

Tiedän sen verran, että TS:n toimittajakunta ei ole mitenkään erityisen oikeistolaista, vaan jakautuma on tasainen. Silti etusivulla puhutaan änkyrävasemmistosta ja viherpiipertäjistä aika usein. Oikeistopuolueita ei nimitellä samaan sävyyn.

---

Tässä toriparkista kansanäänestys -kampanjassa kannattaa muistaa, että tämä on vasta aloite kuntalaisäänestyksen järjestämiseksi, jonka kaupunginvaltuuston pitää vielä hyväksyä. Saa nähdä mihin syyhyn vetoavat, ettei sitä kuitenkaan järjestetä...

Anonyymi kirjoitti...

Turhaan sitä tämmösii addressei järjestetään, kun toriparkki on kuitenkin hyvään tarkotukseen eli keskustan autoilumahdollisuuksien parantamiseen ja antaahan se hyvin työtä rakentajaduunareillekin Turussa.Ihan tuulimyllyjä vastaan taisteluu nää tämmöset addressit käyttäisitte aikanne paremmin vaik johonkin hyödylliseen, niinku uuden ydinvoimalan rakentamisen vastustamiseen, siinä sitä oliski työmaaata teillekin!

~ReLe~ kirjoitti...

Heipsan!

Koska nuo allekirjoituslistat tulee palauttaa?

Etusivulla lukee, että viimeistään huomenna ja keräyslistoissa, että viimeistään maanantaina?

~Reija

p.s. Mistä näkee alueet, joiden ovilla on nimiä käyty keräämässä?

Toriparkki kirjoitti...

Tiedoksi, ettemme kerää adressia vaan kansanäänestysaloitetta. Se on jo tuottanut tulosta - vaikuttanut osaltaan päätöksen lykkäämiseen - ja saanut aikaan julkista keskustelua. Lähes 10 000 turkulaista ja lukematon määrä ulkopaikkakuntalaisia on sitä mieltä, ettei kansanäänestyksen ajaminen ole "tuulimyllyjä vastaan taistelua". Asiat muuttuvat, kun niitä muutetaan.
Nimilistat on hyvä palauttaa jo sunnuntaina, mutta virallisesti palautusajankohta on maanantai klo 17 mennessä. Ovikiertelyä ei tietämän mukaan ole laajemmin tehty, vain naapuriovia on siis kierrelty.